23. jan. 2013

Dokumentarfilm #2



Flere dokumentarfilm, du bør se! Blandt andet om en amerikaner, der elsker Nordkorea, den virkelige historie om John Nash og et kærligt portræt af en kæreste, der dør af AIDS. 


Stephen Fry: The Secret Life of the Manic Depressive (2006) Komikeren Stephen Fry fortæller om sit liv som manio-depressiv om sygdommen generelt og besøger andre med den. Det er virkelig interessant, og filmen giver et godt og interessant indblik i livet som maniodepresiv.

A Brilliant Madness (2002) handler om John Nash. Så hvis du kunne lide "A beautiful mind" burde du se den her - virkeligheden er mindre romantisk og mere interessant.

Silverlake Life: The View from Here (1993) er en smuk, smuk film, hvor en filmmager følger sin kærestes AIDS-forløb. Den er sjov, den er sørgelig, den er tankevækkende og den er fuld af kærlighed. Jeg så den første gang i begyndelsen af mine teenageår, og den gjorde et kæmpe, kæmpe indtryk på mig.

Crossing the line (2006) handler om en amerikansk soldat, der under koreakrigen med nogle kamerater afhoppede til Nordkorea, blev filmstjerne og stadig bare er vild med Nordkorea. Det er ret interessant.

Metallica: Some Kind of Monster (2004) Jeg kan ikke rigtig lide Metallica, men jeg har set den her to gange med stor interesse. Så den må være god, og hvis du er metallicafan, bliver du nok vild med den.

The Yes Men (2003) og Yes Men Fix the World (2009) følger to anti-corporate aktivister, der lader som om, de er repræsentanter fra WTO på konferencer verden rundt. Det er provokerende og sjovt.

Leaving the cult (2010) følger tre teenagedrenge, der flygter fra en mormon-sekt. De har lært virkelig mærkelige ting i skolen, og en af dem forsøger at få sin mor til også at flygte og tage hans søskende med. Hun flygter, men tager med "hjem", da faderen kommer efter hende. De kommer i gang med deres nye liv, og det er vildt at følge lidt med i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar