28. feb. 2013

Navnetesten - en Service til Vordende Forældre

Det er vigtigt for mange forældre, at deres børn ikke hedder det samme som de andre børn i børnehaven. Dette ønske driver desværre nogle forældre ud i valg af lidt for mærkelige navne til deres børn. For når man vælger et nichenavn, risikerer man, at det kun passer til en særlig type mennesker. 

Derfor har jeg som en service til vordende forældre lavet en navnetest. Velbekomme.

Noget, jeg især har tænkt på, er, at mange piger får søde navne. Meget søde navne. Pippi og Silke er hyggelige navne til babyer. Det er hyggeligt i børnehaven. Men det passer altså ikke til alle voksne kvinder. 

Derfor:
Spørgsmål #1: Vil navnet også passe, hvis dit barn bliver nationalbankdirektør?
Navne som Cirkeline, Alfa, Rose og Viola falder for denne test. Tjalfe og Rumle må også droppes.

En anden faldgruppe er de storslåede navne. Maximilian, Leonardo, Emmanuel, Bastian, Ferdinand, Caroline Amalie, Leonora og Anastacia. Man skal være af en særlig støbning hvis man skal kunne "pull off" Romeo. Hvad hvis man bare er helt almindelig kikset? 

Spørgsmål #2:Vil dit barns navn se fjollet ud på navneskiltet, når det bliver en vred, bumset teenager, der arbejder i Fakta? 
Saxo Leonardo kan næsten kun være navnet på en kunstner.

Hvis du stadig bare synes, at Cirkeline, Aslan og Maximus er super fede navne - så få et kæledyr.

2 kommentarer:

  1. Jeg faldt over det her, og jeg synes det er relevant. Jo simplere navne, jo bedre karrieremuligheder! http://bigthink.com/in-their-own-words/whats-in-a-name-everything

    SvarSlet
  2. Og jeg kan (tydeligvis) ikke finde ud af at linke til ting, så copy-paste i imperativ!

    SvarSlet