21. jan. 2013

Dokumentarfilm #1

Jeg vil virkelig gerne dele min begejstring ved dokumentarfilm. Derfor har jeg herunder nævnt nogle, jeg selv har set med stort interesse. 

Om homoseksuelle i film, om sekter, spelling bees, børn uskyldigt dømt for mord og to amishfamilier, der er begyndt at tvivle på deres samfunds regler.




Spellbound (2002) følger otte børn, der deltager i amerikanske stavekonkurrencer, og deres vej til det nationale mesterskab. Det lyder måske ikke så fedt, men det er det.



Waco: The Rules of Engagement (1997) undersøger ATF og FBIs belejring af huset, hvor "sekten" The Branch Davidians holdt til. Som bekendt ender de fleste med at brænde inde. Vildt! FBI lyver, og er det virkelig en sekt? Satte de selv ild til huset? Filmen satte gang i nye undersøgelser og retssager, og der er en toer, der også er ret god.

Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills (1996)Paradise Lost 2: Revelations (2000) og Paradise Lost 3: (2012) handler om tre teenagedrenge, der er dømt for for mordene på nogle små drenge. De tre drenge er outsidere, og lokalsamfundet mener, de har myrdet de børnene som del i et satanisk ritual. Filmene handler om retssagen, leder efter sandheden og taler med de tre drenge, der fra starten ser ud til at være uskyldigt dømt. Det er virkelig, virkelig godt.

Trouble in Amish Paradise (2009) og Leaving Amish Paradise (2011) følger nogle mennesker fra et amishsamfund, der vil ændre samfundet radikalt og ender med at måtte bryde ud. Deres overvejelser om samfundets regler og deres sammenhænge med Bibelen (som de kun må læse på en form for oldtysk, de ikke rigtig forstår) er virkeligt interessante. En af dem får nemlig en Bibel på engelsk. F.eks. står der da ikke noget i Bibelen om, at ens hestevogn skal have en helt bestemt farve?


The Celluloid Closet (1995) undersøger, hvordan homoseksuelle er blevet afbildet i Hollywood fra begyndelsen af 1900-tallet til i dag. Det er virkelig interessant.


Hvis der er en, du ikke kan finde på nettet, så sig til, for jeg kan nok godt. 

Kender du nogle anbefalelsesværdige dokumentarfilm?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar